Premierul a anunțat când va scăpa România de coronavirus

0

Pandemia de coronavirus este tot mai acută pe zi ce trece. Potrivit specialiștilor în sănătate, țara noastră este afectată de valul trei de Covid-19, în special din cauza tulpini britanice care se transmite mult mai ușor.

Cu toate acestea, premierul Florin Cîțu a declarat, într-o vizită la Craiova, că până în septembrie se speră să se vaccineze 10,4 milioane de cetățeni, adică 70% din populație. În felul acesta se va ajunge ca virusul SARS-CoV-2 să dispară.

Acum un an de zile intram în stare de urgență și am trecut prin această perioadă pentru că am reușit să investim. Provocarea pentru fiecare demnitar a fost să ținem oamenii sănătoși, iar dacă reușești asta, atunci ai o economie puternică.

Investim, producem, ca să putem să avem resurse pentru sănătate

Dacă vrem să păstrăm economia deschisă, depinde doar de noi. Economia merge în direcția în care ne dorim cu toții și nu sunt adeptul unor restricții dure.

Campania de vaccinare merge bine, pentru dozele pe care le avem până acum. De fiecare dată când a apărut posibilitatea suplimentării dozelor noi am acceptat.

Obiectivul nostru este ca până la finalul lui septembrie să vaccinăm 10,4 milioane de români, asta înseamnă 70% din populația activă, ceea ce înseamnă că trecem în partea cealaltă a pandemiei, a spus Florin Cîțu.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!