Premierul a anunțat că sporurile bugetarilor vor fi eliminate

0

Premierul Florin Cîțu a susținut o conferință de presă în care a anunțat că multe dintre sporurile bugetarilor vor fi eliminate. Șeful Guvernului a declarat că a descoperit bonusuri absurde, care nu au nicio logică și vor fi șterse.

Am descoperit sporururi despre care nu știam că există. Cea mai importantă modificare este să faci legătura între perfomanță și venit. Sporurile azi sunt date după ureche. Vom introduce criterii de performanță. Sporurile le vom lega de performanță.

Condițiile vătămătoare sunt lucruri pe care noi le facem zi de zi…să scrii la calculator. Vor dispărea. Anul acesta vom începe cu o limtare și de anul viitor vom așeza lucrurile. Sporurile sunt bune, dar doar atunci când sunt legate de criterii de performanțe. (…) Cheltuielile de personal s-au dublat. Trebuie să reașezăm economia României.

Reforma va include și sistemul de salarizare. Ar trebui să reducem numărul celor din consilile de administrație. Eu am vrut să reduc salariile la CEC și EximBank când am fost ministru al Finanțelor și am fost blocat de sistem. Nu renunț, a declarat Florin Cîțu.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!