Percheziții DIICOT la Universitatea Spiru Haret

0

Procurorii DIICOT au făcut percheziții în această dimineață la Universitatea Spiru Haret. Oamenii legii au suspiciuni că prorectorul universității ajutat de alți angajați ar fi dat diplome de licență false pentru mai multe persoane.

Potrivit informațiilor, mai multe persoane din cadrul Universității ar fi dat subiectele cu răspunsuri anumitor studenți pentru ca aceștia să obțină diplome de licență și de masterat. Conform DIICOT, nu mai puțin de 76 de percheziții au fost făcute pe raza municipiului București și a județelor Brașov, Bistrița-Năsăud, Ilfov, Giurgiu, Călărași, Vaslui, Satu Mare, Ialomița, Timișoara, Dâmbovița, Botoșani, Cluj și Mureș.

În fapt s-a constatat că, pe parcursul anului universitar 2018-2019, unul dintre prorectorii instituției de învățământ, împreună cu secretari ai unor facultăți din cadrul universității, angajați care aveau acces la grilele de examen, precum şi alte cadre din conducerea universității, inclusiv cadre didactice direct implicate în evaluarea finală a studenților, au constituit un grup infracțional organizat în scopul comiterii de infracțiuni de corupție, infracțiuni de serviciu, falsuri intelectuale, uz de fals, divulgarea de informații nepublice, însușirea, fără drept, în întregime sau în parte, a operei unui alt autor şi prezentarea ei ca o creație intelectuală proprie, conform DIICOT.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!