Ordonanța de urgență privind alegerile anticipate, respinsă în Senat

0

Ordonanța de urgență privind alegerile anticipate a fost respinsă în Senat. Aceasta urmează să fie trimisă la Camera Deputaților, care este for decizional.

Alina Gorghiu, senator PNL, a criticat PSD-ul care încearcă orice doar să scape de votul poporului.

Respingerea OUG26/2020 orchestrată de PSD, astăzi, în plenul Senatului, arată că acest partid acționează în continuare pentru a pune piedici votului liber al românilor. PSD, care de fiecare dată când a fost la guvernare a organizat catastrofal procesele electorale, generând nemulțumirea multor români care nu au putut vota și indignând o țară întreagă, a ratat și de această dată șansa de a dovedi că nu a rămas fidel acelorași metode politice folosite și la alegerile din 2014, și din mai 2019 pentru a împiedica exercitarea dreptului de vot, a declarat Alina Gorghiu, printr-un comunicat de presă.

Alina Gorghiu acuză social-democraţii de iresponsabilitate și nu vor altceva decât binele propriu.

Senatorii PSD au răspuns iar cu iresponsabilitate. În loc să dezbată cu simț de răspundere și să voteze această OUG absolut necesară pentru buna desfășurare a alegerilor legislative anticipate, au dat un vot prin care România revine la vid legislativ în acest domeniu, a completat Gorghiu.

Totodată, prin respingerea acestei OUG, românii din străinătate nu vor mai putea vota 3 zile. Această măsură avantajează Partidul Social Democrat.

Prin încercarea de a sabota în Parlament adoptarea OUG 26, PSD blochează acum măsuri precum extinderea la 3 zile a intervalului de vot pentru românii din diaspora, dublarea numărului de parlamentari pentru diaspora, asigurarea dreptului românilor din țară de a vota la orice secție de vot sau posibilitatea de a se prelungi votarea după ora 21 pentru a permite persoanelor aflate la coadă să-și exercite acest drept fundamental. Toate aceste reglementări sunt esențiale pentru că permit o prezență mai mare la vot și o mai bună reprezentativitate a sistemului electoral, a completat Gorghiu.

Premierul Ludovic Orban a anunțat că dacă ordonanța de urgență va fi respinsă și de Camera Deputaților, PNL va contesta decizia la Curtea Constituțională a României.

Avem soluţii. Nu ajunge o lege să fie promulgată aşa de repede. Putem ataca la CCR, avem multe soluţii. Eu sunt convins de faptul că această reglementare este extrem de necesară, este benefică, întăreşte democraţia, lărgeşte drepturile electorale ale cetăţenilor şi nu poate să fie numit neconstituţional textul ordonanţei, a anunțat Ludovic Orban.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!