Orban vrea desființarea examenului de rezidențiat

0

Ludovic Orban a anunțat că a discutat cu mai mulți specialiști în sănătate și vrea desființarea examenului de rezidențiat pentru medici. Premierul desemnat a afirmat că nu vede utilitatea acestui test.

Este un deficit de medici, atât medicii în spital cât și medicii de familie, și mi se pare profund nedrept ca tinerii care au învățat, au terminat facultate și au dat examene să nu poată să-și profeseze meseria pentru care s-au pregătit din cauza incompetenței guvernului. Vom finaliza cât mai repede procedurile pentru darea examenului, și chiar vom mări numărul de locuri să permitem unui număr cât mai mare de absolvenți de medicină să-și dea examenul.

Am discutat cu specialiști în rezidențiat și mi se pare un examen discutabil asupra căruia ar trebui să vedem dacă mai este sau nu mai este necesar fiindcă nu mi se pare normal ca după ce ai absolvit o facultate, ți-ai dat examenele, mai trebuie să mai dai încă un examen ca să trebuiască să-ți profesezi meseria pentru care te-ai pregătit.Eu nu înțeleg de ce nu s-a organizat până acum (…) putea să semneze cineva, un secretar de stat. Noi până la învestire nu putem să intervenim, a declarat Ludovic Orban, la Medika TV.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!