Nicolae Ciucă își depune mandatul de premier

0

Nicolae Ciucă a anunțat că își va depune mandatul de premier vineri, cum a fost înțelegerea în coaliție. Actualul șef al Executivului nu știe încă dacă va mai rămâne în Guvern. În locul lui Ciucă va veni Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Aşa cum am menţionat de fiecare dată, vineri este ziua în care, conform calendarului, îmi voi depune mandatul. Există în momentul de faţă discuţii, negocieri, astfel încât fie există varianta protocolului, fie negocieri şi reasumare de ministere la nivelul fiecărui partid. Ştiţi foarte bine cum se fac astfel de negocieri, modul în care se asumă fiecare minister are o anumită procedură, după care se negociază pe fiecare minister în parte. Este normal să existe o ierarhizare în funcţie de ponderea fiecărui partid în Parlament şi în coaliţie.

Încă negociem. Decizia e luată ca viitorul guvern să aibă 18 ministere, am dat semnal foarte clar față de ce înseamnă reducerea numărului de personal în primă faza la nivelul aparatului guvernamental și al celui al demnitarilor, am redus cu 50% numărul de consilieri la nivel demnitarilor, reducem numărul secretarilor de stat și aparatele aferente fiecăruia, a declarat Nicolae Ciucă, potrivit digi24.ro.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. AcceptăCitește mai multe aici!