Mircea Beuran, plasat de magistrați în arest la domiciliu

0

Update ora 14.50 Judecătorii Tribunalului București au decis plasarea medicului Mircea Beuran în arest la domiciliu, respingând cererea DNA de arest preventiv.


Știrea inițială

Mircea Beuran a fost arestat aseară de procurorii anticorupție pentru 24 de ore, fiind acuzat de luare de mită. Acesta va fi dus astăzi în fața judecătorilor de la Tribunalul București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Beuran este suspectat că a luat 10.000 de euro mită pentru a scoate la concurs un post de asistent universitar la UMF „Carol Davila”.

Conform datelor primite de la Direcția Națională Anticorupție, Mircea Beuran a fost arestat pentru că ar fi luat mită în perioada în care era președinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, șef al Disciplinei Chirurgie Generală, conducător de Doctorat și profesor universitar chirurgie generală în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București.

În data de 18 decembrie 2018, inculpatul Beuran Mircea a acceptat și primit de la o persoană, medic într-o unitate spitalicească din București (martor în cauză), suma de 10.000 euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.

Concret, inculpatul a primit banii respectivi atât pentru a propune în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală, pe o perioadă determinată, cât și pentru a asigura câștigarea acestui concurs de către martor, conform comunicatului de presă.

Până în prezent postul respectiv nu a fost scos la concurs.

Mircea Beuran, audiat opt ore

Procurorii DNA au făcut percheziții acasă la medic și la Spitalul Floreasca de unde au ridicat mai multe documente. Medicul a fost audiat, ieri, mai bine de opt ore la DNA și a ieșit încătușat.

Mircea Beuran a fost şeful Secţiei de chirurgie de la Spitalul Floreasca, el fiind demis în luna ianuarie, după ce o femeie a decedat în urma unor arsuri suferite pe masa de operaţie. Acesta are dosar penal și în acest caz.

Agentul.ro vă va ține la curent cu ultimele noutăți legate de Mircea Beuran.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!