Marcel Ciolacu este de acord cu noile legi din Justiție

0

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit despre noile legi din Justiție și despre statutul procurorilor și judecătorilor, care nu pot fi sancționați dacă greșesc. Pentru a fi mai exacți, aceștia nu pot fi trași la răspundere dacă nu respectă deciziile Curții Constituționale a României și aplica dreptul european.

Din punctul meu de vedere asupra procurorilor şi judecătorilor nu ar trebui să existe sancţiuni disciplinare. Judecătorul trebuie să aibă o independenţă clară. Ar trebui să şi răspundă în cazul unei greşeli. Este o cu totul altă abordare. Dacă dorim o justiţie independentă, nu m-aţi auzit niciodată comentând o decizie a unui judecător, procuror sau a Curţii Constituţionale. Este exclus acest lucru şi orice politician trebuie să îşi asume acest lucru, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit news.ro.

Liderul PSD a declarat că ar fi curios să vadă câte dosare prezentate la televizor au fost soluționate în ultimii ani.

Constituţia e deasupra la absolut tot. Când depui jurământul, îţi asumi acest lucru. Noi am trăit cu toţii şi cine spune că lucrurile au fost funcţionale, ştim cu toţii că nu au funcţionat lucrurile şi am avut o telejustiţie câţiva ani. Ce mi-aş dori foarte mult, să aflu şi eu din acea telejustiţie, dintre cei plimbaţi ba cu duba, ba cu cătuşe, că au fost condamnaţi definitiv şi câţi nu. Nu cred că trebuie să pui asupra judecătorului o sancţiune că e în firea lucrurilor. Când ajungi judecător e de bună credinţă faptul că tu respecţi Constituţia, a adăugat Marcel Ciolacu.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. AcceptăCitește mai multe aici!