Marcel Ciolacu a anunțat măsuri în cazul azilelor groazei

2

Marcel Ciolacu a avut o întrunire cu ONG-urile din asistența socială unde s-a discutat despre cazurile din azilele groazei, dar și despre ce se întâmplă în alte centre din țară, recunoscând că statul are nevoie de ajutor. Totodată, premierul a anunțat mai multe măsuri și desființarea unor organisme guvernamentale.

Statul român are nevoie de ajutor. Procesul schimbării mentalităţii va fi unul de lungă durată, indiferent de măsurile pe care le vom lua.

Protecţia socială a dovedit că a fost folosită fără empatie, ca un business, unde s-a făcut o mare greşeală de abordare. Ei pot sa finanțeze, dar cei care se ocupau efectiv trebuiau sa fie de alta profesie si alta aplicare.

Este clar că vorbim de corupție instituţională, de încrengături locale, astfel încât „business-ul” să fie cât mai profitabil.

Insist cu desființarea a cel puțin unei instituții din interiorul Ministerului Muncii, fiind o verigă în plus folosită de cineva pentru a scoate nişte profituri, nu pentru a proteja persoanele. Sunt convins, cu ajutorul Curții de Conturi vom descoperi că aceleași persoane sunt plătite de 2-3 ori, neexistând un registru.

Trebuie o abordarea diferită în ceea ce priveşte sumele plătite de stat şi sumele plătite de aparţinători, astfel încât să nu fie nicio diferenţă între cele două. Vorbim de aparţinători care îşi permit să plătească sume importante şi cei care nu îşi permit.

Trebuie să venim cu o ordonanţă de urgență până în 31 august, să schimbăm sistemul de control şi autorizare.

Legea trebuie modificată.

Vom vedea, după anchetele DIICOT, DNA, vor fi analize și se va demonstra că s-au pierdut şi vieţi omeneşti.

Este evident că acum statul este în alertă și vor fi mai puţine cazuri. Au început să fie responsabili şi la nivel central, şi la nivel local.

România nu are un registru electronic cu aceste persoane. Astfel încât, dacă este folosit același buletin la decontări, sistemul să îți spună că acolo este cu totul altceva.

Este prea permisivă legea. Trebuie ca persoanele să fie mutate în aria aparţinătorului. Autorităţile nu pot să vadă concret cum sunt cheltuiţi banii. Este o aberaţie legislativă.

În cazul Mureş, s-au salvat vieţi omeneşti. Nu mă simt confortabil, fiindcă reprezint statul român, după ce am văzut ce se întâmpla.

O instituţie cel puţin trebuie desfiinţată. În zona de persoane cu dizabilităţi sunt cele mai mari probleme, a declarat Marcel Ciolacu.

Citește
2 Comentarii
  1. Fuzzy spune

    Marcel Ciolacu demostreaza ca face un pas inainte pentru a schimba sistemul de protectie sociala in Romania. Eforturile lui sunt incurajatoare si sper ca acestea sa aduca schimbari reale si pozitive in asistenta sociala din tara noastra. Premierul a facut toate eforturile necesare pentru a reduce presiunea a celor mai saraci grupuri sociale in cadrul acestor cazuri si desfiinteaza organisme guvernamentale care contribui la attrofierea lor. A fost un gest foarte nobil si un pas inainte pentru a moderniza sistemul nostru social si pentru a proteja vietile oamenilor.

  2. Advertoriale spune

    Applaud aceste masuri pe care Marcel Ciolacu le ia pentru a imbunatati viata acelor oameni nevoiasi. Trebuie sa fim constienti de faptul ca coruptia institutionala si ineficienta sunt deosebit de presante si ca trebuie facut ceva urgent in aceasta directie. Sunt incantat sa vad faptul ca premierul a facut aceste anunturi si propune aceasta schimbare a mentalitatii. Acum trebuie doar sa speram ca aceste masuri si desfiintarea organismelor vor fi de o referinta pozitiva in lupta contra inechitatii sociale si coruptiei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!