Mai mulți angajați BRD s-au autodenunțat la Parchet pentru oferirea de mită

0

Situație fără precedent în România. Mai mulți angajați ai băncii BRD s-au autodenunţat la Parchet pentru oferirea de cadouri şi atenţii funcționarilor de la CNAS. Șapte angajați BRD de la departamentul de resurse umane împreună cu directoarea executivă Adela Jansen au dat mită angajaților Casei de Sănătate. Aceștia doreau, astfel, să recupereze mai repede, de la casa de asigurări, banii plătiţi de bancă pentru concediile medicale ale angajaţilor.

Adela Jansen, directorul executiv de resurse umane, lucrează în bancă de 16 ani, iar de 11 conduce resursele umane, însemnând circa 6.800 de angajaţi anul trecut, cu un buget de personal de peste 700 de milioane de lei. BRD anunțat că organizează o anchetă internă și angajații vor fi verificați.

BRD aplica o politică de toleranţă zero la încălcarea regulilor de etică, implementând în acest sens proceduri de lucru stricte şi controale. Totodată, ne asigurăm că procedurile interne sunt aplicate cu rigoare şi raportăm eventualele neconformităţi autorităţilor, aşa cum a fost cazul în această situaţie.

În timpul derulării uneia dintre aceste proceduri, echipele noastre au identificat o posibilă situaţie, pe care au sesizat-o autorităţilor, pentru a fi investigată, dacă va fi considerat necesar. BRD este pregătită să coopereze cu autorităţile competente.

Posibilă neconformitate provine dintr-o zonă administrativă a organizaţiei, Departamentul Resurse Umane, în care nu există contact cu clienţii şi în care nu se desfăşoară activităţi bancare, aşadar această acţiune nu afectează în niciun fel clienţii băncii.

Investigaţia internă în acest caz nu este finalizată, şi dorim să subliniem că BRD respecta cele mai înalte standarde în materie de etică, precum şi prezumţia de nevinovăţie, până la finalizarea investigaţiei, a transmis BRD într-un comunicat.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!