Ludovic Orban: PNL e pregătit să preia guvernarea

0

Ludovic Orban a declarat după consultările, de la Cotroceni, cu Klaus Iohannis că PNL este pregătit de guvernare. Liberalii vor un Executiv mai suplu cu 15 – 16 ministere, dacă nu se va ajunge la un consens privind alegerile anticipate.

Am prezentat mandatul acordat de PNL. Pozitia PNL e foarte clara. In cazul in care exista posibilitatea unui acord in vederea anticipatelor, noi susținem revenirea la popor. În cazul în care acest lucru nu va fi posibil și în cazul în care ne va solicita președintele să formăm Guvernul, PNL este pregătit să își asume răspunderea. Despre alți posibili parteneri de guvernare: suntem la debutul consultărilor, vom urmări pozițiile exprimate de partide la consultări. Formațiunile care au contribuit la căderea guvernului PSD să continue un proiect comun. Propunerea PNL de premier sunt subsemnatul. Așteptăm decizia președintelui. Dacă vom fi chemați să formăm guvernul vom discuta cu toți posibilii parteneri și vom veni cu un program de guvernare.PNL e pregatit sa preia guvernarea de mult timp.

Sunt extrem de riguros in respectarea legii, democratiei, statutului PNL, imi respect toti colegii, din aceasta cauza nu vehiculez nume de ministri. Voi prezenta public o lista a cabinetului numai dupa decizia forului statutar PNL si a discutiilor cu alte partide, a declarat Ludovic Orban.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!