Laura Codruța Kovesi: Dacă ți-e teamă sau ești ezitant ca procuror, trebuie să-ți schimbi jobul

0

Laura Codruța Kovesi a acordat un interviu americanilor de la Associated Press. Viitorul procuror-șef european a anunțat că este obișnuită cu presiunea funcției, știut fiind faptul că că în ultimii doi ani a fost un asalt permanent asupra procurorilor din România.

Ultimii doi ani au adus un atac masiv și foarte agresiv asupra sistemului judiciar. Au fost schimbate legi, procurori și judecători au fost atacați și umiliți, a existat o adevărată campanie de acțiuni disciplinare împotriva personalului. Vă puteți bine imagina că astfel de lucruri pot influența eficiența corpului judiciar.

Dacă ți-e teamă sau ești ezitant ca procuror, trebuie să-ți schimbi jobul. Cei care comit infracțiuni nu sunt tocmai cei mai de treabă oameni, deci trebuie să te aștepți la repercusiuni, a mai spus Kovesi, care a declarat că „indiferent de presiuni”, ea își va face treaba.

Când am avut confirmarea, pe mama am sunat-o. Pot să spun că am fost bucuroasă, evident și am primit acest vot ca un semn de susținere și de încurajare pentru procurori și judecători din România în primul rând. Dar în special am considerat că acest vot a fost un vot pentru toți românii care în ultimii ani au susținut statul de drept lupta anticorupție și valorile europene, a declarat Laura Codruța Kovesi.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!