Laura Codruța Kovesi, aleasă procuror-șef european

0

UPDATE 14:18 Conform ultimelor informații, se pare că președintele Klaus Iohannis, a pus mâna pe telefon și a sunat-o pe Luminița Odobescu, ambasadorul României la Uniunea Europeană, și i-a cerut să voteze cu Laura Codruța Kovesi.

E un pas important în procedură, va trebui să aşteptăm decizia oficială. Privind votul de azi e o recunoaştere a activităţii depuse de tot sistemul de justiţie, o reuşită a tuturor românilor care au susţinut lupta anticorupţie. A contat şi că am obţinut primul loc dupa interviul tehnic.

Acest vot e de incredere, de susţinere a unei societăţi care a susţinut valorile europene. 

Sper ca această numire, dacă se va finaliza, să reprezinte pentru toţi procurorii şi judecătorii români o motivare să sprijine lupta anticorupţie.

Să știe că profesionalismul şi consecvenţa sunt singurele importante când vrei să reuşeşti, a declarat Laura Codruța Kovesi la Digi24. 


Victorie categorică pentru Laura Codruța Kovesi. Aceasta a fost votată la Bruxelles să devină procuror-șef european. Conform informațiilor, Kovesi a obținut 17 voturi din totalul de 22.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a felicitat-o pe Laura Codruța Kovesi printr-un comunicat de presă.

Este o victorie imensă pentru România, la care a contribuit decisiv Președintele Klaus Iohannis, alături de liderii și europarlamentarii PNL care au făcut un lobby intens pentru Laura Codruța Kovesi.
Partidul Național Liberal, în calitate de membru al PPE, a folosit toate pârghiile de influență pentru a obține acest rezultat, reușind să determine schimbări de poziții în rândul țărilor care inițial nu au votat în favoarea Laurei Codruța Kovesi, a transmis  Ludovic Orban, într-un comunicat de presă.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!