Klaus Iohannis, vizită oficială în Africa de Sud

0

Klaus Iohannis urmează să meargă într-o vizită oficială în America de Sud,  într-un turneu în Brazilia, Chile și Argentina și va folosi aceeași aeronavă de lux pe care a folosit-o în Japonia. Deputatul PNL, Pavel Popescu, a spus pe o rețea socială că discuția despre avionul cu care se deplasează șeful statului este prostească.

Eu propun să folosim Bricul Mircea pentru deplasările oficiale ale Președintelui și ale delegației României (miniștri, șefi de intelligence, corp diplomatic). E fabricat în România 100% (1938), nimeni nu mai poate zice nimic, există suficient spațiu, îl luăm direct de la MAPN. Ce-i drept, ar trebui să se plece cu 2-3 săptămâni înainte de întâlnirile oficiale și consumă cam mult diesel. Dar asta nu mai contează, atâta timp cât toți românii vor fi mulțumiți!
Discuția asta despre vizitele de stat ale Președintelui a devenit atat de tâmpită, încât încep să îmi pierd total speranța în capacitatea și dorința sinceră a unor politicieni din generația mea de a schimba cu adevărat modul în care România se prezintă peste hotare. Până nu vom înțelege ca “Președintele” și “delegația” înseamnă “România”, înainte de a le pronunța numele, vom rămâne la același stadiu de cetățeni europeni de mâna a doua, frustrați și revoltați că nu suntem tratați ca polonezii, nemții sau francezii.
Culmea e că cei care se dau azi cu fundul de pământ pentru aceste deplasări sunt fix cei care țipă de dimineață și până seara că nu stăm la masa celor care contează.
România trebuie să își achiziționeze urgent o aeronavă oficială nouă, pentru a fi folosită de Președinte, Premier și delegațiile guvernamentale.
Voi depune un AMENDAMENT la rectificarea bugetară din această vară pentru achiziționarea acestei aeronave , a scris Pavel Popescu pe Facebook.
Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!