Klaus Iohannis dezbatere cu electorală cu jurnaliștii

0

Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă, la sediul PNL, în care a explicat de ce nu face o dezbatere politică cu Viorica Dăncilă. Șeful statului a acceptat câte două întrebări de la fiecare jurnalist prezent.

Klaus Iohannis a explicat lupta sa cu PSD-ul, ce înseamnă „România normală” și ce va face dacă va fi reales. Candidatul PNL la fotoliul de la Cotroceni a anunțat o dezbatere electorală marți împreună cu politologi și oameni din societatea civilă.

După primul tur, e momentul să stăm și să analizăm, un pic, ce s-a întâmplat și ce s-ar putea întâmpla în viitor.

Noul guvern condus de Ludovic Orban a organizat impecabil partea care îi revine, nu am avut incidente notabile. Alegerile au fost o victorie pentru mine și o înfrângere pentru PSD. A fost cel mai prost rezultat al PSD din ultimii 30 de ani.

PSD e o piedică în dezvoltarea României, iar în ultimii 3 ani au reușit să ne ducă în stare de disperare. A guvernat împotriva României și a românilor, au încercat să legifereze pentru hoți și să își înșurubeze pilele și neamurile peste tot în instituțiile publice și nu numai. Au atacat firmele private și tot ce a funcționat în România, dar românii le-au dat câteva lecții pesediștilor. Românii au spus clar, duminică, că nu mai vor PSD.

În ultimele zile s-a discutat mult si bine despre rolul dezbaterii in democratie. Înteleg perfect dorinta, nevoia de a avea o dezbatere. Voi organiza eu cu echipa mea o dezbatere asezata, marti seara, saptamana viitoare, vor fi invitati sa dezbata cu mine mandatul incheiat, planul meu pentru mandatul pe care sper sa il obtin, voi invita politologi, formatori de opinie, jurnalisti. Va fi o discutie deschisa, asezata, care cu siguranta va fi pe placul romanilor.

Doamna Dăncilă mi s-a prezentat ca pe o doamnă care a fost 10 ani în Parlamentul European și am crezut că are priviri europene. Nu am cunoscut-o, recunosc că este o mega-dezamăgire pentru mine pentru că lucrat împotriva românilor, acum spune că nu ea a fost acolo, că este nevinovată. Este ciudat. Ca rezultat final, spun că îmi pare rău. A fost o majoritate puternică în Parlament, PSD cu ALDE. Nu a avut antecedente antidemocratice cunoscute mie, nu am prevăzut evoluția ulterioară și cred că nimeni din România nu și-a imaginat că așa ceva.

Regret că nu am putut să terminăm mai repede faza pesedistă, pentru că am pierdut multe oportunități, în plan extern și economic. Au fost ani complicați pentru România. Am evitat crize profunde în România, mi-aș fi dorit să am ocazia să lucrez cu un guvern care să lucreze pentru români, să ducă România înainte, a declarat Klaus Iohannis.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!