Klaus Iohannis, despre sașii din România

0

Klaus Iohannis a participat la sărbătoarea sașilor din Transilvania. Evenimentul a avut loc în Brașov, prilej cu care, șeful statului a vorbit despre minoritățile din România și discursul rasist al lui Victor Orban, premierul Ungariei.

România va continua să apere drepturile și interesele minorităților sale și să depună eforturi pentru a construi o societate cât mai incluzivă și tolerantă. Crezul european – unitate în diversitate – este întărit de evenimente precum la care participăm.

Niciodată, nicio dezbatere nu va putea să înlocuiască, și cu atât mai puțin, să deterioreze relațiile armonioase clădite în timp între români și cei cu care aceștia au împărțit vicisitudinile istoriei și cu care, acum, își construiesc destinul european.

Comunitatea germană din România și partenerii de schimburi culturale, economice și politice din Germania au avut dintotdeauna și vor continua să aibă un rol activ în susținerea dezvoltării și mai profunde a parteneriatului nostru.

De zece ani, Festivalul „Săptămâna Haferland” este un bun exemplu al modului în care pot fi făcute lucrurile, cu multă dăruire, pasiune și respect pentru tradiții.

Vă mulțumesc pentru toate eforturile pe care le-ați depus pentru a duce mai departe tradițiile săsești! Sunt convins că Festivalul Haferland va continua și în anii următori cu ediții la fel de frumoase, a declarat Klaus Iohannis.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!