Klaus Iohannis a vizitat pompierii arși la Crevedia

1

După tragedia de la Crevedia, președintele Klaus Iohannis a fost criticat dur pentru faptul că nu a ieșit deloc în spațiul public și a dat doar un comunicat. Drept urmare, ieri a mers la Spitalul Clinic de Urgență din București pentru a-i vizita pe pompierii răniți…poate pentru a-și mai spăla imaginea publică.

Iată ce a declarat Klaus Iohannis:

„Trebuie să vedem. A fost neglijență, sau conivență, sau mai mult, sau pur și simplu ignoranță, sau n-au fost bune procedurile, sau nu s-au corelat instituțiile, sau cineva a încălcat clar legea? Cineva a încălcat legea penală? Toate aceste lucruri trebuie să fie căutate, clarificate, explicate, și sistemele îmbunătățite. Nu pot să accept explicații de genul că pe noi nu ne-a sesizat nimeni. Este un pic greu de acceptat în cazul, de exemplu, Crevedia că cei de acolo n-au știut.

Nu vreau în acest moment să acuz pe nimeni, dar aștept ca instituțiile abilitate să-și facă datoria, să vină cu explicații, cei vinovați să primească pedepse exemplare și acolo unde sistemul nu funcționează, unde corelările din lege nu sunt bune, unde procedurile nu sunt suficient de bune, unde se calcă în picioare autorități care au toți aceeași competență și niciunul nu se duce până la rădăcina fenomenului, acestea să fie lămurite, clarificate, pentru a preveni în viitor astfel de evenimente.

Este, după părerea mea, inacceptabil să dăm din umeri și să mergem mai departe. O astfel de serie de accidente, de tragedii, nu poate să rămână fără urmări clare, care scot în evidență ce s-a întâmplat și ce se poate face mai bine.

Dar, în toată această situație, să nu uităm de eroii pozitivi, pompierii și personalul medical, care cu toții și-au făcut cu vârf și îndesat datoria, punându-și efectiv viața în pericol. Pe ei să-i felicităm”.

Foto: presidency.ro

Citește
1 Comentariu
  1. Escorte.pro spune

    Presedintele Klaus Iohannis a luat o hotarare responsabila sa mearga la spitalul Bucuresti pentru a vizita pe pompierii raniti si sa se asigure ca au primit ingrijiri de specialitate. In acelasi timp, intentioneaza sa determine pe institutiile abilitate sa ia masuri legale, pentru a preveni astfel de tragedii in viitor. Este admirabil modul in care s-a implicat in acest caz, dand o apreciere deosebita eroilor pozitivi de la fata locului, precum pompierii si persoanele medicale. Cu toate acestea, presedintele Iohannis trebuie sa fie atent, astfel incat sa se asigure ca ii ca toate masurile sa fie luate pentru a penalty pe cei vinovati si pentru a corecta sistemele slander corela in viitor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. AcceptăCitește mai multe aici!