Klaus Iohannis a lămurit problema cu canalul Bîstroe

0

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut o conferință de presă la Varșovia, acolo unde s-a discutat despre invazia Ucrainei și despre măsurile care vor fi luate în perioada următoare. Printre întrebările puse de jurnaliști, șeful statului a vorbit și despre canalul Bîstroe și lucrările de dragare ale ucrainenilor.

Există o preocupare legitimă pentru Delta Dunării, însă nu trebuie să amestecăm îngrijorarea și măsurile concrete pentru prezervarea biosferei Delta Dunării, pentru prezervarea biodiversității. Nu trebuie să le amestecăm cu diverse abordări politice de moment. Dați-mi voie să vă spun că pe acel canal, Bîstroe, se draghează de ani de zile, fiindcă ucrainenii îl folosesc pentru navigare. Evident că aceste chestiuni sunt limitate de înțelegeri internaționale care trebuie respectate de toate părțile.

Pentru a ști ce se întâmplă acolo, e nevoie să vorbim cu ucrainenii. Doar că acest lucru nu s-a prea întâmplat. Am văzut că la noi, o serie întreagă de politicieni s-au inflamat fără să verifice ce se întâmplă acolo. Cred că este foarte bine ca politicienii noştri înainte să ţină discursuri inflamate, să lase experţii să vadă ce se întâmplă real acolo, dacă se respectă sau nu legislaţia internaţională, să discute în bilateral, dar și cu Comisia Europeană pentru a lua măsurile care se impun, a declarat Klaus Iohannis.

Potrivit liderului de la Cotroceni, ccrainenii au solicitat să existe discuţii la nivel de experți şi cu Ministerul Transporturilor şi cu Ministerulu Mediului, și pe alte paliere, pe Externe. Aceste discuţii nu au avut loc, dar ai noştri, inflamaţi şi hotărâţi, fac afirmaţii care nu au un fundament dovedit.

Foto: presidency.ro

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. AcceptăCitește mai multe aici!