Klaus Iohannis a criticat PSD-ul pentru gaura de la bugetul de stat

0

Klaus Iohannis a participat la Gala Topului Național al Firmelor ediția a XXVI-a. Șeful statului a vorbit despre gaura lăsată de Guvernul PSD în bugetul țării, nu mai puţin de 29 de miliarde lei.

Este o bucurie să mă aflu aici, alături de dumneavoastră, pentru, cum foarte bine a spus domnul Președinte al Camerei, a 4-a oară, pentru a saluta reușitele comunității de afaceri din România, marcate prin Topul Național al Firmelor. Felicit Camera de Comerț și Industrie a României, care oferă de peste două decenii recunoașterea binemeritată pentru companiile fanion din economia noastră.

Rămâneți consecvenți pe acest drum care v-a consacrat ca oameni de afaceri valoroși și actori implicați în bunul mers al economiei noastre, fiindcă rezultatele activității dumneavoastră au adus nu doar profit companiilor proprii, dar și bunăstare pentru angajați și la nivelul comunității unde activați.

Doamnelor și domnilor,

În ciuda unei guvernări PSD dezastroase – asta nu e din campanie, este din realitate – și a numeroaselor piedici cu care v-ați confruntat în ultimii ani, ați reușit, cu tenacitate, să vă conduceți afacerile și să faceți, în continuare, performanță.

Din păcate însă, rezultatele remarcabile de la nivelul firmelor dumneavoastră nu indică și consolidarea necesară de care România ar fi avut nevoie la nivel macro. Deficitele acumulate în ultimii ani par să devină amenințătoare pentru perspectivele noastre de dezvoltare.

Deficitul bugetar și deficitul de cont curent în creștere demonstrează că PSD a dus România în direcția pur și simplu greșită.

De exemplu, fostul guvern a lăsat, la sfârșitul lunii octombrie, un deficit bugetar de 29 miliarde de lei, adică 2,8% din PIB, care a depășit deja deficitul bugetar programat pentru întregul an 2019. Nici asta nu e din campanie, ci din date concrete.

Totodată, lipsa de viziune a modelului economic, bazat pe alimentarea consumului, a condus la escaladarea deficitului balanței comerciale, dar și la o inflație record, sigur, raportată la situația țărilor din Uniunea Europeană.

Iată unde au dus impostura și diletantismul foștilor guvernanți – asta e din campanie! De aceea, acum este nevoie de politici ferme și eficiente, care să readucă economia și finanțele publice pe direcția echilibrului și a sustenabilității. În acest sens, misiunea guvernului PNL de a găsi soluții la problemele create de guvernele de dinainte nu va fi deloc ușoară. Sunt însă convins că vom face pași importanți în direcția bună, către România normală, a declarat Klaus Iohannis.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!