Klaus Iohannis a anunțat dacă România va intra în stare de urgență

0

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut o conferință de presă în care a vorbit despre faptul că în țara noastră cazurile de infectare cu coronavirus a ajuns la 3.000 de cazuri pe zi, iar în ritmul acesta se impun noi măsuri de restricție. Totodată șeful statului a anunțat că nu se pune vorba să introducă din nou stare de urgență.

Strategia e clară: vom reacționa local și regional. Nu e nevoie să închidem toată țara. S-a introdus de către specialiști acea scală care ne spune dacă e cazul să se ia anumite măsuri. Aceste restricții se bazează pe o evaluare a specialiștilor care ține cont de gradul de infectare din localitatea respectivă. Avem în continuare situații foarte diferite în diferite localități. Avem orașe și comune unde aproape că nu există bolnavi și atunci e foarte bine să se acționeze local, țintit, a declarat Klaus Iohannis.

Liderul de la Cotroceni a anunțat că alegerile parlamentare trebuie să aibă loc pe 6 decembrie. El consideră că democrația trebuie să meargă mai departe.

O democrație nu funcționează fără alegeri. Am spus aceste lucruri și înainte de alegerile locale și am pledat pentru organizarea lor. Am văzut cu toții că a funcționat rezonabil de bine, nu au fost incidente epidemiologice. Însă, este clar că dacă numărul de cazuri crește, campania electorală se va desfășura în condiții mai speciale decât la alegerile locale. Însă alegerile trebuie să aibă loc, nu putem să continuăm fără un Parlament cu puteri depline. Acest Parlament este unul care expiră pe 20 decembrie, așa scrie în Constituție. După care, chiar dacă ar rămâne, nu mai are puteri depline, nu mai poate să dea legi organice, a spus Klaus Iohannis.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!