Încă două persoane cu coronavirus. Pacientul din Gorj nu mai are virusul

0

Autoritățile române au anunțat că încă două persoane din România au coronavirus. Este vorba de un bărbat din Maramureș și o femeie din Timișoara.

Secretarul de Stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, și Secretarul de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, au anunțat cele două noi persoane, după cazul din județul Gorj.

Raed Arafat: Avem încă două noi cazuri de coronavirus.

Nelu Tătaru: Primul caz – un bărbat de 45 de ani, din Maramureș. El a venit din afara zonei de carantinaj, întors în țară pe 25 februarie. El a fost la doctor în Italia, a ajuns cu febră în România, a fost internat la Clinica de boli infecțioase din Maramureș, apoi transferat la Cluj. Al doilea caz este o femeie de 38 de ani din Timișoara. A mers la Bergamo, în Italia, pe 25 februarie a prezentat primele simptome. Pe 27 februarie a mers la spital, a fost testată, a mers acasă în izolare. Azi, testul său a fost confirmat pozitiv. Femeia a rămas la centrul din Timișoara, bărbatul a rămas la centrul din Cluj. Au început anchetele epidemiologice. Vor fi testate toate persoanele cu care au călătorit cei doi noi pacienți.

Starea de sănătate a femeii din Timișoara este bună. Bărbatul a avut ieri un puseu de insuficiență respiratorie, a fost transferat la Cluj și este într-o situație mai bună, sub supravegherea medicilor.

La Gorj, unde a fost confirmat primul caz de infecție cu coronavirus, continuă anchetele epidemiologice.

Pacientul din Gorj s-a vindecat de coronavirus

Primul caz de infecție cu coronavirus a fost confirmat în județul Gorj. El a fost dus la Institutul Matei Balș din Capitală, cu un echipaj SMURD. Este vorba despre un tânăr de 25 de ani care a intrat în contact cu italianul de 71 de ani, confirmat, de autoritățile din italia, cu această boală.

Astăzi, tânărul a fost testat iar pentru coronavirus și rezultatul a fost negativ.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!