Florin Cîțu a anunțat un dezastru economic pentru România

0

Guvernul României vrea să reducă cheltuielile bugetare și să desființeze 200.000 de posturi la stat, posturi neocupate, sperând să obțină între 8 și  10 miliarde de lei. România trebuie să se încadreze în ținta de deficit acceptată împreună cu Comisia Europeană. Din păcate, fostul premier al României, Florin Cîțu, a afirmat că va fi făcută o economie de doar 3 miliarde de lei.

Marcel Ciolacu manipulatorul și cei 200.000 de angajați fantomă.

În acest moment un lucru este foarte clar: socialiștii RATEAZĂ ținta de deficit bugetar pentru 2023! Implicațiile sunt devastatoare pentru români și economia României.

RESPONSABILITATEA este doar a lor pentru că de un an jumate au venit cu măsuri care au distrus bugetul și NU AU FĂCUT NICIO reformă din PNRR. Doar după ce pleacă cei care au făcut acest dezastru putem să începem să corectăm.

Deficitul bugetar estimat pentru finalul anului este între 7% și 8% din PIB. În varianta optimistă de 7% din PIB, deficitul bugetar ajunge la 111 miliarde lei!

Bugetul este construit cu un deficit de 4,4% din PIB sau 68 de miliarde lei.

GAURA la buget în acest moment este estimată la: 111 miliarde – 68 miliarde = 43 de miliarde de lei ( în scenariul pesimist este de 59 de miliarde lei).

Și aici apare manipularea ordinară a lui Marcel Ciolacu. Această gaură la buget este estimată FĂRĂ că cele 200.000 de posturi să fie ocupate. Este estimare făcută pe baza execuției bugetare curente.

Dacă ar fi fost angajați cei 200.000 de oameni atunci gaura bugetară CREȘTEA, în scenariul optimist, la 46 de miliarde lei.

Să fie mai clar. Reducerea celor 200.000 de posturi scade o potențială gaură bugetară de 46 miliarde lei la nivelul celei de astăzi de 43 de miliarde de lei. ATÂT!, a scris Florin Cîțu pe pagina sa de Facebook.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!