Facturi mai mari la energia electrică și gaze din toamnă

0

Românii vor trebui să achite facturi mai mari la energia electrică și gaze din toamnă. Unii consumatori au fost înștiințați că li se vor creste facturile și cu 200%. Drept urmare, parlamentarii vor să voteze o lege care să permită acordarea de ajutoare din partea statului pentru consumatorii vulnerabili.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a participat la o întâlnire, la Palatul Victoria, între premierul Florin Cîţu şi reprezentanţii ANRE, ai Transelectrica, ai bursei de energie OPCOM şi cei ai Consiliului Concurenţei.

Vom devansa termenul de aplicare a Legii consumatorului vulnerabil, astfel încât sprijinul să fie acordat începând cu acest sezon rece, nu de anul viitor. Sper ca legea să fie aprobată în Parlament în prima parte a lunii septembrie, astfel încât să putem acorda aceste ajutoare din octombrie-noiembrie. (…) Vorbim de peste 400.000 de consumatori, asta înseamnă de gospodării.

Principala cauză a creşterii preţului este costul certificatului de CO2 nu doar în România, ci peste tot, acolo unde există energie pe cărbune preţul este foarte sus, 55 de euro costul unui certificat care se adaugă la costurile de producţie şi evident că toţi ceilalţi producători vor beneficia de acest preţ şi vor face profit, a spus Virgil Popescu.

Ministrul îndeamnă oamenii să încheie noi contracte în piaţa liberă, unde preţurile sunt mai mici.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!