Explozia de la Crevedia, o tragedie apărută din cauza corupției

1

O stație GPL din localitatea Crevedia, județul Dâmbovița, a explodat sâmbătă, provocând multiple pagube materiale și pierderi de vieți omenești. Trebuie precizat că stația funcționa ilegal și, cu toate acestea, nimeni nu s-a sinchisit dintre organele de control ale statului să închidă „șandramaua”.

Un raport al ISU întocmit în 2020 semnalează neregulile constatate la firma din Crevedia la controlul care a avut loc în acel an. Pompierii au constatat că firma folosea pompe neomologate și nu era respectată distanța legală față de case și liniile de electricitate. Situațiile au fost semnalate către șapte instituții, potrivit digi24.ro.

Din păcate, au avut loc trei explozii care i-au surprins și pe pompierii veniți să stingă incendiul. Drept urmare 39 de pompieri se numără printre victimele rănite. 10 oameni sunt în stare gravă, iar 3.000 de locuitori au fost evacuați de pe o rază de 800 de metri.

Autoritatile noastre au activat Mecanismul european de protecție civilă pentru transferul răniților în străinătate, iar primii pacienți au fost deja transferați în Belgia și Italia.

Se pare că firma care se ocupa de stația de GPL aparține fiului primarului din Caracal. Potrivit datelor oficiale, cifra de afaceri a acestei firme a crescut în ultimii 10 ani de 500 de ori.

Noi știm că firma cel puțin nu mai funcționa, clar că nu mai avea avize sau autorizație. Ancheta e realizată de Parchetul General. Din punctul nostru de avere firma nu avea documente să funcționeze, firma nu avea activitate mai exact, a declarat Raed Arafat.

Foto: IGSU

Citește
1 Comentariu
  1. cardrecenzii spune

    Aceasta este o tragedie devastatoare care nu trebuia sa se intample. E ingrozitor sa vedem ca o statie GPL functiona ilegal si ca nimeni nu a fost preocupat sa o inchida, desi neregulile au fost semnalate inca din 2020 de catre ISU. Este trist ca, din cauza neglijentei si a lipsei de implicare a autoritatilor, oameni nevinovati au pierdut viata, iar altii au fost grav raniti. Speram ca ancheta sa fie realizata cu seriozitate si ca vinovatii sa plateasca pentru neglijenta lor. Este datoria noastra, a tuturor, sa fim mai responsabili si sa atragem atentia asupra acestor situatii pentru a evita astfel de tragedii in viitor. Condoleante famililor celor disparuti si sperante de insanatosire pentru raniti.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. AcceptăCitește mai multe aici!