Emil Dobrovolschi a povestit cum este viața la înălțime

0

Emil Dobrovolschi este comandant de aeronavă și pilot al companiei Tarom încă din anul 1994. Potrivit datelor statistice, acesta are peste 16.000 de ore de zbor. Pe parcursul carierei el a urcat toate treptele unei ierarhii profesionale, de la copilot pe avionul Antonov 24, la comandant de aeronavă și instructor pentru avionul ATR la comandant și instructor-examinator pentru Airbus 310 și 320, la pilot de recepție pentru avioane și comandant al unor misiuni speciale, precum zborurile Președintelui României.

Comandantul Emil Dobrovolschi se poate considera o persoană împlinită din punct de vedere profesional. În ultima sa carte „Dark cockpit” acesta a povestit experiențele sale în domeniul aviatic și cum viața în acest domeniu l-a schimbat și format ca om.

 

Când te afli într-o cabină şi te uiţi în jurul tău şi nu vezi nicio lumină aprinsă înseamnă că totul funcționează cum trebuie, că ai urmat procedurile și profesionalismul dă roade, a declarat Emil Dobrovolschi, pentru TVR.

Dobrovolschi a făcut o comparație între viața într-un cockpit de avion și viața particulară între oameni.

Eu îi învăț pe elevii mei să anticipeze lucrurile atunci când apare o defecțiune. Dacă o luminiță de avarie se aprinde nu este bine să o lași nerezolvată prea mult timp, fiindcă pot apărea complicații majore. Același lucru este valabil și în viața de zi cu zi când apar probleme, a adăugat comandantul, pentru sursa citată mai sus.

Foto: stirilekanald.ro

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.