Economia României va crește bine în 2023

0

Reprezentanții Băncii Mondiale au afirmat că economia României va crește mai mult decât media europeană. Totul însă depinde de felul cum va investi în piață mediul privat.

Prin comparaţie cu economia europeană, cred că economia românească va livra cifre mai bune. Suntem într-o conjunctură complicată şi ştim asta. Există un risc ridicat de recesiune la nivel mondial, dar deschiderea Chinei poate ajuta. China a fost închisă până în decembrie.

Sectorul privat trebuie să fie mai relevant ca oricând. Avem nevoie să mergem cu toţii în aceeaşi direcţie. Capitalul privat este mare, dar trebuie mobilizat, a declarat Alfonso Garcia Mora, vicepreşedinte International Finance Corporation (IFC), divizia de investiţii a Băncii Mondiale, responsabil pentru Europa şi America de Sud, potrivit stiripesurse.ro.

Acesta a mărturisit că România este o țară cu potențial, însă economia va fi influențată și în 2023 de deciziile politice.

Cred că România are un potenţial uriaş şi este bine să spunem asta pentru că eu chiar cred că şi acesta este un potenţial care nu a fost încă depăşit. Este adevărat că contextul nu este cel mai prietenos. Avem un război în Europa, în nordul ţării. Am văzut că acestea nu sunt distorsiunile pe care aceasta le creează pe multe fronturi diferite. Avem inflaţie, inflaţie cu două cifre cu impact, desigur, asupra ratelor dobânzilor.

Aducerea României la următorul nivel nu se va face fără un sector privat puternic şi trebuie să vedem cum să maximizăm cât putem mobilizarea capitalului şi a capitalului privat pentru a ajunge acolo. Trebuie să transformăm unele sectoare ale economiei care trebuie să se adapteze la noua situaţie, a adăugat acesta, potrivit sursei citată mai sus.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. AcceptăCitește mai multe aici!