Crima din Caracal. Polițiștii puteau interveni și fără mandat

0

Informații de ultimă oră apar în cazul de crimă de la Caracal. Pecheziția locuinței lui Gheorghe Dincă, presupusul criminal, a început după aproximativ trei ore de la momentul în care s-a obținut autorizația.

Autorizația de percheziție s-a dat la ora 03:00 – 03:30, iar aceasta a început la ora 06:00. Procurorul general Bogdan Licu a dispus, vineri, verificări asupra modului cum procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal au încercat rezolvarea în cazul fetei din Olt.

Eu cred că dacă se știau aceste lucruri se intervenea. Din momentul în care a fost identificată acea locație și s-a intervenit au trecut ore multe. Organele de poliție, în cazuri flagrante pot să intervină fără a aștepta autorizația procurorului. (…) E absolut incredibil ce s-a întâmplat și dacă așa s-a întâmplat e de nepermis. Eu nu pot să îl preiau eu acest caz. În acest moment noi analizăm oportunitatea preluării cauzei de către DIICOT. Vom vedea dacă au fost erori și ce erori au fost. Cineva trebuie să instrumenteze acest caz. Ei trebuiau să intervină exact în momentul în care au identificat locația și aici trebuie să vedem ce s-a întâmplat. Nu știu dacă se știa sau nu se știa. Eu refuz să cred că procurorii DIICOT știau, a spus Bogdan Licu la Antena 3.

Conform ultimelor informații polițiștii și procurorii din Caracal ar fi putut interveni direct, organizând un flagrant.

A apărut și prima destituire. Inspectorul șef adjunct al Inspectoratului Județean de Poliție Olt, Nicolae Eugen Alexe, a fost pus pe liber de șeful Poliției Române, chestorul Ioan Buda.

Inspectorul general al Poliției Române, chestor general de poliție Ioan BUDA, se deplasează în Caracal, pentru a coordona activitățile la fața locului. De asemenea, din dispoziția inspectorului general al Poliției Române, împuternicirea adjunctului inspectorului șef al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, comisar-șef de poliție Alexe Nicolae Eugen, aflat la comanda unității, a încetat. Totodată, conducerea Poliției Române a dispus trimiterea unei echipe din cadrul Direcției Control Intern – I.G.P.R., pentru a verifica modul de intervenție și acțiune al polițiștilor în cazul de la Caracal, se arată într-un comunicat al IGPR.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!