Bogdan Mateescu este noul președinte al Consiliului Superior al Magistraturii

0

Judecătorul Bogdan Mateescu este noul preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii. Acesta a fost ales cu 13 voturi pentru, 3 împotrivă şi 2 voturi nule. De asemenea, Procurorul Florin Deac a fost pus vicepreședinte CSM, acesta primind 13 voturi pentru şi 5 împotrivă.

După ce a fost ales președinte CSM, Bogdan Mateescu a afirmat că Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, astfel cum este ea organizată astăzi, „nu este eficientă”.

Astfel cum este organizată astăzi, nu este eficientă. Împreună, în schimb, cu sistemul judiciar, cu partenerii noştri, în crearea unei propuneri corespunzătoare va trebui să găsim o soluţie astfel încât drepturile şi libertăţile şi independenţa judecătorului să fie respectate, însă, în acelaşi timp, să asigurăm eficienţa sub aspectul tragerii la răspundere penală şi a magistraţilor care greşesc, conform Agerpres.

Bogdan Mateescu a fost ales președinte CSM pentru anul 2021 și a susținut că va milita pentru independență și responsabilitate în justiție.

Este o onoare şi o imensă responsabilitate pentru mine, mai ales în condiţiile în care ne aşteaptă un an extraordinar de dificil, în contextul destul de dificil în care ne aflăm şi în contextul modificării legilor Justiţiei. Vreau să asigur magistratura că în CSM va avea în continuare un sprijin. Consiliul se va preocupa şi anul viitor pentru apărarea în termenii cei mai optimi a independenţei sale. În acelaşi timp, vreau să îi asigur pe toţi, inclusiv societatea în ansamblul ei, că justiţia în independenţa sa nu se disociază de ideea de responsabilitate şi că vă rog pe toţi cei care ne urmăriţi să veniţi cu sprijin şi înţelegere către puterea judecătorească pentru că ea reprezintă ultimul bastion şi cel mai important al respectării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale dumneavoastră, a declarat Bogdan Mateescu, după şedinţa plenului CSM, potrivit sursei citate mai sus.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!