Alegerile parlamentare vor fi în aceeași perioadă cu cele locale

0

Vicepremierul României, Raluca Turcan, a anunțat că Guvernul va organiza alegeri parlamentare anticipate odată cu cele locale, astfel încât, să aibă loc până în 28 iunie, la diferenţă de o zi sau maximum o săptămână.

Alegerile anticipate nu sunt reglementate în detaliu. Va fi nevoie de reglementarea organizării alegerilor anticipate Dacă ne gândim la momentul maxim până la care am putea să suprapunem alegerile anticipate cu alegerile locale, undeva până în 28 iunie ar trebui să încheiem ambele alegeri. Nu intenţionăm să le punem chiar în aceeaşi zi, ci la o diferenţă fie de o zi, fie de maximum o săptămână, a afirmat Raluca Turcan, la B1 TV, citată de Agerpres.

Ea a anunțat că parlamentarii Partidului Național Liberal nu vor vota moțiunea de cenzură inițiată de PSD. Totodată, Raluca Turcan a anunțat că indiferent ce Guvern PNL va veni la conducerea țării tot Ludovic Orban va fi premierul.

Dacă această moţiune va trece şi vom ajunge la situaţia declanşării alegerilor anticipate, care presupun respingerea în Parlament a două Guverne consecutive, PNL va susţine alegerile anticipate, deci nu vom susţine învestirea următoarelor două Guverne. Însă, moţiunea PSD este exclus să o votăm, a spus Raluca Turcan.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!