Agenția Națională de Integritate îl acuză pe Nicușor Dan de abuz în serviciu

0

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, are probleme după ce Agenția Națională de Integritate a depus o sesizare la Parchetul General împotriva acestuia, acuzându-l de abuz în serviciu. Potrivit ANI, Primăria Capitalei ar fi plătit o amendă în contul lui și ar fi aprobat în calitate de primar suplimentarea bugetului unei direcții pe care tot el o conducea. 

Voi ataca în instanță în termenul legal Raportul Agenției. Agenția imi impută două fapte, pentru care are o interpretare eronată a legii.

1. Pe perioada de vacanță a funcției de director al unor instituții din subordinea Primăriei Capitalei, am exercitat față de aceste instituții atribuțiile legale ale primarului (art. 154 alin. 4 Cod Administrativ) „Primarul conduce instituțiile publice de interes local, precum și serviciile publice de interes local”, fără a ocupa funcția de director în aceste instituții și fără a fi retribuit.

2. Sancțiunea dispusă de Inspectoratul de Stat în Construcții a fost dispusă persoanei juridice Primarul Municipiului București, nu persoanei fizice Nicușor Dan, fapt confirmat de instanță.

Solicit Agenției Naționale de Integritate să ofere acces presei la întregul dosar administrativ în baza căruia au întocmit Raportul, a comunicat primarul Nicușor Dan într-un mesaj pe Facebook.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. AcceptăCitește mai multe aici!