488 de câini din rasa Golden Retriever au avut o întâlnire în Scoția

0

Într-o regiune istorică a Scoției, denumită Scottish Highlands, a avut loc în data de 13 iulie una dintre cele mai mari adunări de căței din rasa Golden Retriever. Nu mai puțin de 488 de astfel de animăluțe au venit împreună cu stăpânii lor, în ceea ce este cunoscut ca locul de naștere al acestei rase.

Toate patrupedele au fost aduse în fața ruinelor Casei Guisachan pentru a face o fotografie de grup la Guisachan Gathering 2023, un fel de convenție a Golden Retrieverilor. Animalele au venit din 12 țări, precum Australia, Japonia sau Statele Unite ale Americii pentru a celebra 155 de ani de la nașterea primilor căței din rasa Golden Retriever.

Acest eveniment se celebrează o dată la cinci ani, iar cel din acest an a fost mai mare decât precedentul.

În 1868, aristocratul Marjoribanks a împerecheat un Retriever Wavy Coated auriu, numit Nous, cu un Tweed Water Spaniel, numit Belle, conform American Kennel Club. Puii lor – Crocus, Cowslip și Primsose – sunt considerați primii Golden Retriever din care descinde rasa de astăzi, potrivit bbc.com.

Cățeii din rasa Golden Retriever sunt foarte atașat de stăpân și pot fi folosiți și pentru cercetare și căutare, dar și pentru ajutorarea persoanelor cu dizabilități sau diferite probleme de sănătate.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!