100 de milioane de euro intră în România de la UE pentru două programe

0

Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu, a anunțat că au fost semnate două contracte, cu finanțare europeană, în valoare de 100 de milioane de euro. Cele două programe se numesc: „Sistem informatic de management al şcolarităţii – SIMS” și „Platformă digitală cu resurse educaţionale deschise – Biblioteca virtuală”.

Am semnat astăzi două contracte de finanțare nerambursabilă cu bani europeni din programul operațional Capital uman din componenta dedicată digitalizării. Ambele proiecte însumează aproape 100 de milioane de euro, o investiție importantă în ceea ce înseamnă digitalizarea educației românești. Unul dintre proiecte vizează crearea unei biblioteci virtuale. Cred eu că este un proiect extrem de important pentru maniera în care cei mici vor putea accesa resurse educaționale.

Cel de al doilea proiect și mai important pentru ceea ce înseamnă maniera în care se desfășoară activitatea didactică, este proiectul care vizează crearea catalogului electronic și a unei serii intregi de alte instrumente vizând prezența la școală a elevilor, vizând maniera în care Ministerul Educației și inspectoratele vor putea culege date cu privire la activitatea din fiecare școală din România. Iată două proiecte prin care banii europeni cred eu că ajung exact acolo unde avem mai mare nevoie, a declarat Roxana Mînzatu pentru Mediafax.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!