Nelu Tătaru a explicat care este cel mai negru scenariu

0

Cazurile de coronavirus s-au înmulțit, în ultima perioadă, în România. Datele oficiale arată că, până la această, oră 260 de persoane sunt infectate cu Covid-19, dintre care 19 pacienți au fost vindecați și externați. Nelu Tătaru a explicat care este cel mai negru scenariu pentru România.

Toate persoanele nou confirmate pozitiv la Covid-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină.

Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a prezentat cel mai negru scenariu pentru România, cazul în care la mijlocul lunii aprilie să avem în 10.000 de persoane infectate.

Și noi avem studiile noastre, preconizările noastre. Ne gândim și la un scenariu 4, ne gândim și la un vârf în a doua jumătate a lunii aprilie, odată cu venirea și ultimului val de cetățeni români care sunt în Spania, precum și a sărbătorilor de Paște”, a spus Nelu Tătaru la Digi24, care a înaintat o estimare de maximum 10.000 de cazuri în acest „scenariu rău”.

Cele mai multe cazuri se înregistrează în Capitală – 88. De asemenea, sunt peste 3.500 de persoane în carantină și mai mult de 26.000 în izolare la domiciliu.

Suntem într-o transmitere comunitară continuă, dar într-un ritm mic. Avem cei doi contacți principali care sunt la Gerota și în Parlament. Dar marea majoritate a lor rămân în zonele de carantină, sunt cei veniți de afară și care testați, o parte dintre ei sunt și pozitivi, a explicat Nelu Tătaru.

Scenariu bun pentru România

Nelu Tătaru a mărurisit că se așteaptă la o creștere a fluxului de români veniți din străinătate în jurul Paștelui.

Evoluția focarelor interne pe care le avem, mici, în tendință de a nu conflua și o creștere lentă a numărului de cazuri dă posibilitatea, deocamdată, sistemului sanitar să-și trateze pacienții și să putem completa paturile, după externare, cu cei care se vor confirma.

Scenariul bun ar fi ca evoluția spre scenariul 4 să se facă lent, cu un număr de cazuri care cresc spre 2.000, dar într-un ritm lent, cu o grupă de risc mai puțin afectată. La acest moment, vârstele extreme și cu comorbidități n-au fost afectate, a spus Nelu Tătaru.

Coronavirusul infectează în funcție de grupa de sânge

Cercetătorii chinezi au descoperit că persoanele cu grupa de sânge A (II) sunt mai vulnerabile, şi automat mai predispuse, la infectarea cu noul coronavirus, iar cele care au grupa de sânge 0 (zero) sunt mai puţin predispusi la îmbolnăvire.
Specialiştii au analizat datele a 2.200 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, din spitalele din Wuhan şi Shenzhen şi le-au comparat cu populaţiile locale sănătoase. Aceştia au descoperit că în rândul pacienţilor cu grupa de sânge de tip A există o rată mai mare de infectare. De altfel, aceştia au tendinţa să dezvolte simptome mai severe ale bolii, informează gulfnews.com.

Diferenţele dintre grupele sanguine au fost observate în alte boli infecţioase, inclusiv virusul Norwalk, hepatita B şi sindromul respirator acut sever (Sars), conform studiilor anterioare. Prin urmare, specialiştii consideră că tratamentul pacienţilor cu grupa A şi infectaţi cu COVID-19 trebuie să fie mai puternic, iar aceştia trebuie monitorizaţi mai atent decât restul persoanelor bolnave.
Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. AcceptăCitește mai multe aici!