Premierul a anunțat că „taxa pe boală” pentru gravide și bolnavii de cancer va fi eliminată

Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat (PSD), a făcut o declarație importantă joi, în cadrul ședinței de Guvern, referitoare la o Ordonanță de urgență ce vizează scutirea de la plata contribuției pentru indemnizațiile de concediu medical în anumite situații deosebite.

Conform anunțului făcut de Ciolacu, această ordonanță va oferi scutire de la plata contribuției pentru indemnizațiile de concediu medical în cazul mamelor cu copii bolnavi, a gravidelor, a pacienților cu afecțiuni oncologice și a cazurilor de urgență. Este o măsură menită să sprijine categoriile vulnerabile ale populației care se confruntă cu situații dificile din punct de vedere medical.

„Începem astăzi prin a rezolva, așa cum am promis zilele trecute, problema concediilor medicale. Introducem azi, prin ordonanță de urgență, scutirea de la plata contribuției sociale pentru indemnizațiile de concediu medical în cazul mamelor cu copii bolnavi, a gravidelor, a pacienților cu afecțiuni oncologice și a cazurilor de urgență.

Dacă este nevoie,chemăm toată conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate să lucreze azi la Guvern, pentru că acest act trebuie aprobat astăzi, fiindcă pentru oamenii aflați în suferință fiecare zi contează enorm”, a anunțat Marcel Ciolacu în ședința de Guvern

De asemenea, prim-ministrul a subliniat că, prin aceeași ordonanță, vor fi alocați bani pentru mamele cu venituri mici, accentuând importanța protejării acestor categorii sociale.

Această inițiativă vine în contextul în care Guvernul își propune să ofere un sprijin eficient și necesar pentru persoanele aflate în dificultate din punct de vedere medical sau social. Prin această măsură, se urmărește asigurarea unei protecții adecvate pentru acele categorii de persoane care se confruntă cu situații delicate și care au nevoie de sprijin suplimentar din partea statului.

Este de așteptat ca această ordonanță să fie implementată în cel mai scurt timp posibil, astfel încât beneficiarii să poată beneficia rapid de scutirea de la plata contribuției pentru indemnizațiile de concediu medical și de sprijinul financiar necesar.

În final, această inițiativă demonstrează angajamentul autorităților față de protejarea celor mai vulnerabile categorii sociale și față de asigurarea unei asistențe adecvate în situații de dificultate medicală sau socială.

Guverntaxa pe boală
Comments (0)
Add Comment