Poștașii sunt în grevă și cer salarii mai mari

Astăzi, Poșta Română se confruntă cu o grevă generală, angajații decizând să-și oprească activitatea în semn de protest față de presiunile pe care le resimt din partea conducerii companiei. În ciuda eforturilor de a rezolva această dispută internă, milioane de pensionari ar putea fi afectați, riscând să-și primească pensiile cu întârziere.

Conform declarațiilor directorului general al Poștei, Valentin Ștefan, echipe mobile au fost pregătite pentru a prelua activitatea, însă sindicaliștii resping oferta făcută de conducere. Această ofertă presupunea un spor de aproximativ 390 de lei pentru cei cu salarii minime, o propunere considerată insuficientă de către angajați. Directorul a subliniat că nu există resurse financiare pentru a oferi mai mult decât atât și compania nu poate suporta creșteri salariale dincolo de capacitatea sa financiară.

În ciuda grevei, Poșta Română asigură publicul că activitatea sa se desfășoară în mod normal în majoritatea județelor țării. Cu toate acestea, conflictul continuă să escaladeze, cu aproximativ 20% din angajați aderând la grevă.

„Au refuzat, dar compania nu are bani, nu putem oferi mai mult. Îi vom invita iar la negocieri. Avem buget limitat, nu putem crește salarii peste puterea companiei”, a spus directorul Poștei.

Sindicaliștii solicită o creștere de 400 de lei a salariilor angajaților, precum și o majorare a sporului de loialitate. Compania a reiterat că această escaladare a conflictului este artificială și că a luat toate măsurile necesare pentru a depăși situația.

În ciuda acestor dificultăți, Poșta Română a asigurat publicul că toți cei peste două milioane de pensionari care primesc drepturile sociale prin intermediul companiei vor primi plățile în termen, până pe 15 aprilie, așa cum a fost promis anterior. Cu toate acestea, rezolvarea rapidă a conflictului și revenirea la normalitate rămân priorități esențiale pentru a asigura servicii fără întreruperi pentru întreaga populație.

„Asigurăm pe cei peste două milioane de pensionari care primesc drepturile sociale prin intermediul Companiei Naţionale „Poşta Română” că nu va exista nicio persoană care să nu îşi primească drepturile în termen, în luna aprilie! Toate drepturile sociale vor fi livrate la timp, până pe 15 aprilie, aşa cum ne-am asumat angajamentul!”, arată Poşta Română.

grevăPoșta Română
Comments (0)
Add Comment