Cozmin Guşă, candidatul AUR la Primăria Capitalei?

Liderul partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a anunțat că formațiunea sa desfășoară sondaje pentru identificarea unui candidat potrivit pentru Primăria Capitalei. În contextul în care PNL și PSD par să își fi conturat deja alegerile cu medicul Cătălin Cîrstoiu în frunte, iar primarul în funcție Nicușor Dan și-a exprimat intenția de a candida pentru un nou mandat, Partidul Puterii Umaniste – Social Liberal (PPU-SL) a decis să intre în luptă cu Cristian Popescu Piedone.

George Simion a dezvăluit că a discutat cu analistul politic Cozmin Gușă despre aceste sondaje și despre posibilitatea măsurării popularității sale pentru o posibilă candidatură la Primăria Generală, deși Gușă ar fi afirmat că s-a retras din viața politică. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii de la Realitatea TV, moderată de Anca Alexandrescu.

AUR va boicota alegerile locale

În plus, președintele AUR a amenințat că partidul său va boicota alegerile locale dacă proiectul AUR privind introducerea a două tururi de scrutin la alegerile locale nu va fi adoptat de Parlament. Simion a subliniat că sunt pregătiți să întreprindă gesturi extreme, dar democratice, pentru a-și exprima dezaprobarea față de această situație.

”Statul este capturat având în vedere că proiectul de lege depus de AUR şi anunţat de doamna secretar al Camerei, Geanina Şerban, nu are şanse de a fi adoptat în această legislatură în care Consilii Judeţene, primării, justiţie, servicii de informaţii, CCR, Avocatul Poporului, toate sunt sub controlul partidului comasat, luăm în calcul şi vom propune şi altor forţe politice, să boicotăm alegerile locale, într-o formă sau alta. Pentru că, fără alegeri în două tururi, de fapt, nu există speranţe la a câştiga democratic o primărie, având în vedere felul în care, de la Alfred Simonis, la toţi ceilalţi baroni PSD, primarii sunt cumpăraţi la bucată”, a spus George Simion într-o conferinţă de presă.

Prin aceste declarații, George Simion a conturat o strategie politică agresivă, evidențiind determinarea AUR de a intra în competiție în diversele scrutine locale, inclusiv la nivelul Capitalei. În același timp, partidul demonstrează o atitudine de respingere față de deciziile parlamentare pe care le consideră nedrepte sau neadecvate, subliniindu-și angajamentul pentru valorile democratice și pentru reformele în sistemul electoral.

AurCozmin GușăPrimăria Capitalei
Comments (0)
Add Comment